V teku je nov dvoletni projekt, ki ga financira Evropska komisija: Politika in praksa o izobraževanju v Evropi, podprta z dokazi (Evidence Informed Policy and Practice in Education in Europe – EIPPEE). Projekt se izvaja med marcem 2011 in do pomladi 2013, njegov cilj pa je povečati vpliv in uporabo raziskovanja v izobraževalnih politikah in praksi odločanja po vsej evropi. Projekt vključuje 35 partnerjev iz 23 evropskih držav ter sedem organizacij izven evrope, ki so se projektu pridružile kot mednarodne podružnice. Projekt vodi ekipa EPPI-Centra na Inštitutu za izobraževanje v Veliki Britaniji.

Širši cilji EIPPEE projekta so razvoj zmogljivosti na področju politike in prakse, podprte z dokazi (EIPP), v Evropi ter spodbujanje in ohranjanje interesov, ukrepanja in obveznosti na to temo med in po koncu projekta. Projekt bo:

  • gradil široko, večnivojsko mednarodno omrežje, ki omogoča sodelovanje med proizvajalci in uporabniki raziskav;
  • izboljšal dostopnost in razpoložljivost materialnih dokazov raziskav;
  • podpiral raziskovalno delo za izdelavo jasnih, relevantnih in kakovostnih raziskav;
  • razvijal sposobnost raziskovalcev, oblikovalcev politik in strokovnih delavce po vsej Evropi, da bi pri svojem delu znali našli, razumeti in uporabljati dokaze bolj učinkovito..

Kot del projekta bodo ponujali več brezplačnih možnosti, kot so usposabljanja in svetovanja, odprli bodo raziskovalni portal. V projektu bodo organizirali tudi dve mednarodni konferenci, prva bo na Nizozemskem od 9. do 10. maja 2012. Več informacij na njihovi spletni strani: www.eippee.eu.

Na spletni strani si lahko ogledate novice (EIPPEE News) in se naročite na njihov novičnik, ki vas bo obveščal o tekočih dogodkih, priložnostih in o napredovanju projekta.

Vir: EIPPEE, januar 2012

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)