Na MVZT je bila 21. decembra novinarska konferenca, na kateri so minister dr. Igor Lukšič, generalni direktor Direktorata za visoko šolstvo dr. Stojan Sorčan in Duša Marjetič z istega direktorata predstavili stanje na projektu eVŠ. Minister je javnost seznanil tudi, da bodo vse štiri slovenske univerze predvidoma v petek 23. 12. v Uradnem listu RS objavile javni razpis Inovativna shema za sofinanciranje doktorskega študija za spodbujanje sodelovanja z gospodarstvom in reševanja aktualnih družbenih izzivov – generacija 2011. Skupno bodo za ta namen razpisana sredstva v višini dobrih 11 milijonov evrov.

V letu 2011 je ministrstvo oddalo javno naročilo za razvoj in vzdrževanje Evidenčnega in analitskega informacijskega sistema visokega šolstva v Republiki Sloveniji – eVŠ v vrednosti 562.329,30 EUR. Projekt eVŠ je začel teči s 1. 3. 2011. Izvaja ga konzorcij izvajalcev, ki jih zastopa RRC d.d. Do junija je potekala faza podrobne analiza in specifikacija zahtev eVŠ, ko je projekt prešel v fazo razvoja, ki bo trajal do 20. 2. 2012. Informacijski sistem eVŠ bo vzpostavljen na infrastrukturi Ministrstva za javno upravo in bo dostopen širši javnosti od 1. 3. 2012.

Namen eVŠ je spodbujanje doseganja optimalnih rezultatov na področju kakovosti, učinkovitosti in odzivnosti visokega šolstva.

Več na MVZT, 21. 12. 2011

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)