Sodoben čas zahteva tudi od raziskovalcev nenehno prilagajanje, iskanje novih izzivov in poti, tudi poklicnih. Tega se na Univerzi v Mariboru dobro zavedajo, zato ne čudi odločitev, da že petič zapovrstjo sodelujejo na vseevropskem razpisu in pri projektu Noč raziskovalcev, ki bo letos 24. septembra, v Evroparku, Maribor.

Letošnji nosi naslov: En poklic – več karier, na treh prizoriščih pa se bodo predstavili raziskovalke in raziskovalci domala z vseh članic mariborske univerze. Letos ponovno v projektu sodeluje le Univerza v Mariboru, ki v projektu vidi pomembno priložnost za uveljavitev v širšem evropskem prostoru, sodelovanje v projektu, ki je težak približno 60 tisoč eurov. Letošnji festival bo tudi nazorno prikazal vsestranske sposobnosti raziskovalcev.Danes za večino poklicev velja, da se hitro spreminjajo, da so obogateni z novimi spoznanji. To je še kako prisotno v svetu raziskovalcev, saj se le redki, če sploh še kdo, lahko ukvarja izključno z ožjim raziskovalnim področjem.

Vse to in še več bo mogoče videti, slišati, doživeti na letošnji Noči raziskovalcev. Glede na velik odziv – lani je stojnice obiskalo več kot 10 000 ljudi, in številne, zanimive teme, organizatorji Tehnocenter Univerze v Mariboru tudi letos pričakujejo velik odziv.

Celotna novica: Univerza v Mariboru, 6. 9. 2010

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)