Društvo študentov psihologije Slovenije, v sodelovanju z Društvom študentov psihologije v Mariboru in Društvom študentov biopsihologije v Kopru, vabi na projekt Kako si? Omrežen!, ki se bo dogajal med 6. in 13. oktobrom 2017 v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Projekt Kako si? se vsako leto odvija ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja, 10. oktobra, in letos obeležuje deseto, jubilejno obletnico izvedbe! Tokrat se bodo posvetili družbenim omrežjem in njihovemu vplivu na posameznika, družbo in medosebne odnose. Glede na vse večjo prisotnost družbenih omrežij med nami, želijo javnost informirati o psiholoških vidikih uporabe, tako pozitivnih, kot tudi negativnih ter vse prisotne spodbuditi h kritičnemu in refleksivnemu pristopu do obravnavane tematike. Udeležence želijo opolnomočiti za ustvarjanje ravnotežja med »online« in »offline« vidiki vsakdanjika, za spoprijemanje s posledicami negativnih vplivov pretirane in nepremišljene uporabe družbenih omrežij ter tako prispevati k boljšemu duševnemu zdravju.

K sodelovanju so povabili strokovnjake, predavatelje in predstavnike inštitucij, ki so dejavni na področju interneta in družbenih omrežij. V Ljubljani projekt pričenjajo 6. oktobra v Centralni postaji s pogovorom s Cirilom Komotarjem, znanim tudi pod imenom Komotar Minuta, o vplivu in pomenu družbenih omrežij. V naslednjih dneh bodo izvedli vrsto brezplačnih aktivnosti, med drugim okroglo mizo, predavanje o socialni nevroznanosti, dva filmska večera s strokovnim komentarjem, čajanko o medosebnih odnosih, predavanji o pozitivnih plateh družbenih omrežij ter o zasvojenosti z računalniškimi igrami. Ob tem se bosta odvili tudi delavnici, ki ju bodo izvedli Psihomoč trenerji (prijave na kakosi.si@gmail.com).

Celoten program projekta v Ljubljani, Mariboru in Kopru je priložen spodaj, podrobnejše opise posameznih dogodkov in novosti pa lahko najdete na spletni in Facebook strani.

Vljudno vabljeni, da se jim pridružite na otvoritvi projekta, ki bo potekala v ponedeljek, 9. oktobra, ob 17.30 v avli Filozofske fakultete, obenem pa vabljeni tudi, da se pridružite na čim večjem številu aktivnosti in z njimi »v živo« odkrivate p(l)asti družbenih omrežij ter jim pomagate širiti glas o pomembnosti skrbi za duševno zdravje!

Program (.pdf) 

kako si

 
(Skupno 29 obiskov, 1 današnjih obiskov)