Projekt Simbioz@, vseslovenski prostovoljski projekt za učenje veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše, se bo v medgeneracijskem duhu odvil tudi v letu 2012, ki je evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijskega dialoga. Brezplačne delavnice se bodo po celi Sloveniji odvile med 15. in 19. oktobrom. Prijave potekajo preko spletne strani www.simbioza.eu, telefonske številke 040 940 888 in Info točk na Si.mobilovih izpostavah po celi Sloveniji.

Organizatorje je navdušila ideja, da bi povezali tisoče mladih in starejših, s čimer bi starejšim pokazali, da so cenjeni in bi mladi dokazali, da na njih stoji svet. Nastala je vizija, v kateri bi mladi starejše popeljali do prvega stika z računalniško miško, jih naučili pisati prve besede s tipkovnico in jih navdušili za preživljanje prostega časa na internetu.

Lanskoletni udeleženci projekta Simbioz@ so izrazili željo, da bi poleg znanja o družbenih omrežjih, osvojili tudi funkcije in uporabo mobilnega telefona. Tako je med letošnjimi delavnicami v petek na vrsti mobilna telefonija, kjer se bodo udeleženci delavnic seznanili z osnovnimi funkcijami mobilnega telefona, se naučili poslati sms, shraniti nov stik v imenik, uporabiti fotoaparat, poslati MMS in osvojili še mnogo drugih uporabnih in praktičnih znanj.

Vir: CNVOS, 16. 9. 2012

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)