Prostovoljci vabljeni, da se med 17. in 21. oktobrom pridružite vseslovenskemu prostovoljskemu projektu računalniškega opismenjevanja – Simbioz@. Simbioz@ e-pismena Slovenija je prvi vseslovenski prostovoljski projekt Zavoda Ypsilon, ki bo povezal generaciji mlajših in starejših. Namen projekta je preko medgeneracijskega sodelovanja dvigniti računalniško pismenost starejših in pregnati njihov strah pred uporabo računalnika in interneta.

V tednu od 17. do 21. oktobra 2011 bodo mladi prostovoljci predstavnike generacije svojih dedkov in babic navduševali za uporabo računalnika in interneta. Delavnice bodo potekale po celotni Sloveniji v skoraj vsaki občini v knjižnicah, šolah, podjetjih… – seznam lahko preverite na www.simbioza.eu.

Med podporniki projekta je tudi Univerza v Mariboru, saj v Simbiozi vidijo velik potencial, ki se bo v tednu opismenjevanja izrazil z medgeneracijskim sodelovanjem, računalniškim opismenjevanjem in prostovoljstvom. Upamo, da se bodo naši študentje in zaposleni projektu pridružili v čim večjem številu ter s tem pokazali čut in solidarnost do starejših, hkrati pa pridobili novo dragoceno izkušnjo, s katero se bodo postavili v vlogo učiteljev.

 

Prostovoljci se lahko prijavite preko spletne strani www.simbioza.eu, kjer dobite tudi vse dodatne informacije.

 

Vir: UMB, 6. 10. 2011

 

(Skupno 44 obiskov, 1 današnjih obiskov)