Na spletišču ministrstva za izobraževanje je z dne 21. 8. 2014 objavljeno sporočilo za javnost o drugem prijavnem roku za oddajo prijave na še prosta vpisna mesta Razpisa za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2014/2015 – Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem, Univerza v Novi Gorici, javni in koncesionirani samostojni visokošolski zavodi za Slovence in ostale EU državljane, ki bo odprt od 22. do 29. 08. 2014.

Za drugi prijavni rok je razpisanih skupaj 8.838 vpisnih mest, in sicer 5.408 mest za redni študij in 3.430 mest za izredni študij.

 

Seznam prostih mest je objavljen na spletni strani MIZŠ in na spletnih straneh Visokošolskih prijavno-informacijskih služb.

 

Drugo prijavo lahko oddajo kandidati preko portala eVŠ, ki niso oddali Prve prijave za vpis in tisti, ki niso bili sprejeti v nobenega od v prvi prijavi napisanih študijskih programov. Izjemoma se lahko prijavijo tudi kandidati, ki so oddali prvo prijavo in bili v prvem roku sprejeti, če imajo za to upravičen razlog (dokazilo je treba poslati s prijavo). V skladu z razpisom je razlog upravičen, ko so kumulativno izpolnjene predpostavke, da gre za zunanji dogodek (zunaj okvira kandidatove običajne dejavnosti), ki je nepredvidljiv, neizogiben in ga kandidat ni bil zmožen odvrniti. O upravičenih razlogih odloči komisija pristojne Visokošolske prijavno-informacijske službe na osnovi pisne prošnje z dokazili, ki jo kandidat pošlje na naslov pristojne visokošolske prijavno-informacijske službe.

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)