Časopis 20 MINUT izdaja Zavod Risa, Center za splošno, funkcionalno in kulturno opismenjevanje. Tokratna dvojna številka (pdf) je zaradi pomanjkanja sredstev izšla le kot spletna različica in jo je mogoče najti na spletni strani http://www.risa.si/20-minut. Ustvarjalci časopisa si želijo, da bi bila to le začasna rešitev in da bodo kmalu našli nove možnosti, ki bodo lahko berljivemu časopisu 20 MINUT omogočile obstoj v tiskani obliki.

Časopis je namenjen ljudem, ki zaradi različnih težav težko berejo. To so: odrasli ljudje s težavami pri branju zaradi različnih oviranosti (disleksija, sindrom pomanjkljive pozornosti, omejitve vida in sluha), osebe po poškodbi glave, osebe z motnjo v duševnem razvoju, starejše osebe z demenco, neizkušeni bralci, ljudje z nezadostno izobrazbo ter ljudje, ki jim slovenščina ni materni jezik.

Vabljeni, da prelistate najnovejšo dvojno številko (pdf) in jo posredujete tistim, ki jim bo v pomoč. Več informacij lahko dobite pri Saši Fužir (T: 041 252 167, W: http://www.risa.si).

Vir: ACS, 6. 3. 2014

(Skupno 8 obiskov, 1 današnjih obiskov)