Na spletni strani ministrstva za izobraževanje je z dne 16. 10. 2013 objavljena naseldnja novica:

 

“V prostorih Vlade RS je v sredo 16. oktobra 2013 potekala prva seja Sveta Vlade RS za mladino, katerega predsednik je minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo. Kljub temu da je bila seja konstitutivne narave, so se že lotili  obravnave vsebinskih vprašanj. Svet Vlade RS za mladino je imenovan za dobo 4 let, sestavljajo ga predstavniki mladinskih organizacij in združenj ter predsatvniki Vlade RS.  

Minister dr. Pikalo je v uvodu poudaril, da so mladi pomemben in poseben element slovenske družbe in si zato zaslužijo tudi posebno pozornost. Napovedal je, da bo delovanje Sveta Vlade RS potekalo v duhu partnerstva in čim večje skladnosti ter izrazil zadovoljstvo, da Svet skoraj po dveh letih ponovno deluje.

 

Razpravljali so tudi o Nacionalnem programu za mladino, ki je bil sprejet na Vladi RS in je v postopku sprejema v Državnem zboru RS. Dogovorili so se za ustanovitev dveh delovnih skupin, pri čemer bo naloga prve ravno spremljanje priprave izvedbenega načrta za Nacionalni program za mladino. Druga delovna skupina pa bi bila zadolžena za spremljanje priprave operativnega programa s področja kohezije in črpanja evropskih sredstev.

 

Minister dr. Pikalo je izpostavil, da so se tekom seje pogovarjali tudi o programu Erasmus+ ter ob tem Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport zavezali, da pripravi vse potrebno, da bo črpanje sredstev, ko bo program na ravni EU dokončan, nemudoma steklo.

 

Predstavnik Mladinskega sveta Slovenije Miha Mohorko je dodal, da so na seji analizirali v kakšnem obsegu se ministrstva ukvarjajo z mladimi, saj si želijo, da se nacionalna politika na področju mladih vodi horizontalno. “Investicija v mlade je zagotovo pravilna investicija, ki bo prinesla doprinos, je zaključil Mohorko.

 

Seje se je udeležila tudi predsednica Vlade RS Alenka Bratušek, ki je poudarila, da so mladi ena od prioritet dela te vlade, kar je potrdila ravno s svojo aktivno navzočnostjo na Svetu.”

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)