V okviru pobude Evropske komisije »Novi Evropski Bauhaus« bo med 9. in 12. junijem potekal sklop dogodkov prve izvedbe festivala novega evropskega Bauhausa

Festival novega evropskega Bauhausa (NEB) bo združil ljudi različnih profilov, ki bodo razpravljali in sooblikovali trajno naravnano, vključujočo in lepo prihodnost.

V aktivnosti festivala se vključuje tudi Slovenija, saj je v ožjem izboru za nagrade NEB 2022 v kategoriji povezovanja z naravo tudi projekt Krater. Kratek opis in celotna vsebina prijave projekta sta na voljo na uradni spletni strani Evropske komisije. Slovenija prav tako sodeluje v okviru enega od prvih petih vodilnih projektov, ki bodo v 13ih državah članicah EU uveljavljali načela trajnosti, estetike in vključenosti kot temeljnih vodil novega evropskega Bauhausa. Navedeni projekti so bili izbrani, saj naslavljajo izzive transformacije sosesk in mest, ruralnega razvoja in povezovanja projektov iz različnih področij. Slovenija sodeluje v okviru projekta DESIRE (Designing the Irresistible Circular Society – Razvoj neustavljive krožne družbe), ki ima namen reševanja ključnih izzivov mest in družbe kot so podnebne spremembe, izguba biotske raznovrstnost in izzivi povezani s ključnimi viri. Informacije o vseh petih projektih so na voljo na uradni spletni strani (v angleškem jeziku).

Vir in več informacij: MIZŠ, 26. 5. 2022

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)