Na spletišču Kulturni bazar 2017 je objavljeno vabilo (.pdf) na prvi Kulturni bazar v regiji, s katerim organizatorji SNG Maribor (izvršni producent), CD (nosilec projekta Kulturni bazar), MK, MIZŠ in ZRSŠ, želijo slovenski strokovni javnosti predstaviti pobliže kulturne ustanove, ki delujejo v izbrani širši regiji, ter lokalnim strokovnim delavcem približati nacionalne, tudi mednarodne primere dobrih praks.

Namen dogodka je zagotavljanje dostopnosti kakovostnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje v regiji in predstavitev ponudbe s poudarkom na partnerskem povezovanju in sodelovanju različnih subjektov na posameznih ravneh družbe: na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, na ravni vrtcev, šol in kulturnih ustanov, med strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju, med umetniki oziroma delavci kulturnih ustanov ter med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in družinami. S tem pristopom želimo ustvariti čvrsto mrežo strokovnih partnerjev z namenom strateškega izvajanja kakovostne kulturno-umetnostne vzgoje v regiji.

Središče dogodka bo 29. novembra v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, del popoldanskega in večernega programa (.pdf) pa bo potekal drugod po mestu. Strokovne delavce različnih predmetov oziroma predmetnih področij, predstavnike timov, ki v VIZ skrbite za načrtno KUV, ter seveda koordinatorje KUV v VIZ vabimo na enodnevno brezplačno strokovno usposabljanje, sestavljeno iz plenarnega predavanja, moderiranih pogovorov, predstavitvenih delavnic, predavanj in programskih degustacij ter dveh umetniških dogodkov (prijavnica).

 banner brez letnice thumb 430x159

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)