Združenje EAEA bo leto 2022 namenilo transformativnemu učenju in vrednotam. To temo bodo obravnavali tudi na generalni skupščini in letni konferenci 30. in 31. maja v Mechelenu v Belgiji.

V prvi letošnji številki novičnika EAEA spodbujajo k prijavi na razpis za Grundtvig nagrado EAEA. Ta vsako leto izpostavlja pobude, ki prinašajo nove ideje, spodbujajo partnerstva in krepijo razumevanje o tem, kako lahko delujemo v izobraževanju odraslih. V letu 2022 je tema nagrade Transformativno učenje in vrednote.

Med Novicami o politiki lahko berete o dokumentu, ki ga je pripravila delovna skupina EAEA in v njem podrobneje obravnava konceptualizacijo demokracije v kontekstu digitalizacije, dinamike moči in digitalne politike. Združenje poziva države članice Unesca, naj vključijo predstavnike civilne družbe v priprave na konferenco CONFINTEA VII, ki bo junija 2022, in deli priporočila za prenovljeno vizijo izobraževanja in učenja odraslih. EAEA se je odzvalo na izvedbeni sklep Evropske komisije o okviru ukrepov za vključevanje programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota za obdobje 2021–2027. Preberite izjavo EAEA o vključevanju.

V rubriki Članki in podcasti EAEA ponujajo obilo zanimivega branja.

Ne spreglejte pa tudi novic, povezanih s posameznimi projekti, in napovedi dogodkov.

Vir in več informacij: ACS, 25. 2. 2022

(Skupno 52 obiskov, 1 današnjih obiskov)