Med 8. septembrom (mednarodnim dnevom pismenosti) in 8. oktobrom 2018 (zaključek Tedna otroka®) bo prvič potekala vseslovenska akcija Nacionalni mesec skupnega branja 2018 (NMBS 2018). Cilj pobude Bralnega društva Slovenije, Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društva slovenskih pisateljev, Mariborske knjižnice, Mestne knjižnice Kranj, Mestne knjižnice Ljubljana, Slovenske sekcije IBBY, Združenje slovenskih splošnih knjižnic in Zveze bibliotekarskih društev Slovenije je povezati vse, ki v Sloveniji skrbimo za spodbujanje branja in bralne kulture z namenom dviga bralne kulture in bralne pismenosti vseh prebivalcev v Sloveniji, slovenskem zamejstvu in med Slovenci po svetu.
Častna pokrovitelja akcije sta predsednik republike Borut Pahor in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO, aktivno pa se ji kot partnerji pridružujejo tudi obe resorni ministrstvi: Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Andragoški center Slovenije.

Organizatorji v sodelovanju s partnerji in podporniki (doslej že več kot štirideset) pripravljajo različne bralnospodbujevalne dogodke, po vsem slovenskem prostoru bodo potekale prireditve za otroke in mlade, za družine, za odrasle, za strokovne delavce idr.

Več o NMSB 2018, pa tudi o tem, kako se lahko akciji pridružite, boste našli v spletnem dogodkovniku na https://dogodkovnik.acs.si/nmsb2018 in na spletni strani Bralnega društva Slovenije http://www.bralno-drustvo.si/.

(Skupno 102 obiskov, 1 današnjih obiskov)