Nacionalna agencija je pripravila novo publikacijo z naslovom EVS XXL: Priročnik za koordinatorje Evropske prostovoljne službe.

Publikacija je namenjena predvsem koordinatorjem EVS projektov ter želi na poljuden, a hkrati strokoven način predstaviti merila kakovosti in smernice za razvoj kakovosti pošiljajočih in gostiteljskih EVS projektov, predstavljenih na usposabljanju za EVS koordinatorje, ki je potekalo od maja do septembra 2009.

Publikacija je sestavljena iz šestih poglavij. V prvem je predstavljenih nekaj izjav EVS prostovoljcev in koordinatorjev o tem, kako projekti vplivajo na njihova življenja, delo in pogled na svet. V drugem poglavju avtorji predstavijo jasne in praktične nasvete za načrtovanje EVS projekta ter udeležence v procesu EVS in njihove odgovornosti. Kaj se zgodi, ko pri izvajanju projekta EVS naletimo na problem, in kako se z njim spopasti, lahko preberete v tretjem poglavju. Parametri kakovosti v projektih so predstavljeni v četrtem poglavju, peto opisuje, kako zastaviti in doseči spremembe, ki omogočajo dosego kvalitetnejšega EVS projekta, v šestem pa je opisanih še nekaj primerov dobrih praks.

Vir MOVIT

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)