V mednarodnem projektu Skupaj za zdravje, ki ga je v sodelovanju z Norveškim inštitutom za javno zdravje izpeljal slovenski Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), je izšla publikacija Promocija zdravja pri osipnikih v programu Projektno učenje za mlajše odrasle (PUM) (.pdf).

Glavni cilj projekta je zmanjšanje neenakosti v zdravju, prav posebna pozornost pa je bila namenjena ranljivim ciljnim skupinam, razvoju dobrih praks za zgodnje odkrivanje otrok in mladih z večjim tveganjem ter razvoju učinkovitega interdisciplinarnega in medsektorskega sodelovanja.

V projekt so bili aktivno vključeni tudi mentorji in udeleženci programa PUM v Murski Soboti in v Celju, pod vodstvom Darje Dravec in Barbare Jošt, ki so s svojim deležom prispevali k razvoju dobrih praks.

Med drugim so razvili in pilotno izpeljali tudi izobraževalni program, ki ga sestavljajo interaktivne delavnice s področja duševnega zdravja, varne spolnosti, zdrave prehrane ter spodbujanja telesne dejavnosti. Utrinki z delavnic>>.

Vir: ACS, 28. 9. 2016

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)