Evropska komisija je pred kratkim pričela z veliko mednarodno študijo o vzorcih mobilnosti in poklicnih poteh in delovnih pogojih raziskovalcev.

Dotična raziskava se osredotoča na mednarodno mobilnost raziskovalcev, ki so svoje poslanstvo opravljali v Evropi in izven nje. Evropsko komisijo zanima mnenje tako evropskih raziskovalcev kot tistih, ki prihajajo izven meja Evropske unije. Zanima jih kakšne so vaše izkušnje, želje, mnenja o mednarodni mobilnosti? V  katerih državah ste delali kot raziskovalec? Kateri dejavniki so igrali pomembno vlogo pri vaših odločitvah, ko ste se odločali za mobilnost? Ali ste že delali v Evropi in če da, kako to primerjati z drugimi deli sveta? Bi želeli nadaljevati z raziskovalnim delom v Evropski uniji?

Vaši odgovori bodo pomagali Evropski komisiji pri nadaljnjem oblikovanju strategije za izboljšanje možnosti mobilnosti, poklicnega napredovanja in delovnih pogojev raziskovalcev. Vabljeni, da izpolnite vprašalnik, ki vam ne bo vzel več kot 20 minut časa. Mnenja bodo zbirali do 15. septembra. Vnaprej hvala za vaše sodelovanje, vsi odgovori bodo obravnavani strogo zaupno.

>>Vprašalnik

Vir: CMEPIUS, 11. 7. 2012

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)