Namen projekta Tell your Story je raziskati področje zgodnjega osipa v šolah preko digitalnega pripovedovanja zgodb in digitalnih shem. Dobro ubesedene zgodbe so zelo prepričljivi artefakti. Digitalno pripovedovanje zgodb je zato primeren in učinkovit način, s pomočjo katerega mladi delijo svoje izkušnje. Pripovedovanje zgodb je opredeljeno kot kratka oblika digitalne medijske produkcije, ki ljudem omogoča, da delijo določene vidike svojega življenja. Digitalna medijska produkcija lahko vključuje video posnetke z zvokom, animacijo, fotografijami ipd. Pri tem so digitalne zgodbe so pogosto predstavljene na prepričljiv, interaktiven in čustveno privlačen način.

Splet 2.0 (Web 2.0) je množica spletnih tehnologij in inovacij uporabe, ki združuje digitalne mape in deluje kot povezovalni medij za digitalno pripovedovanje zgodb. Tako denimo programska oprema »Story Maps« nudi možnost, da posameznik deli svojo zgodbo (http://storymaps.esri.com/) skozi shematično pripovedovanje zgodb, ki združuje interaktivne sheme in multimedijsko vsebino, navezujoč se na uporabnikove izkušnje. Digitalne sheme delujejo tako, da uporabljajo izvorno lokacijo kot sredstvo za organizacijo in predstavitev informacij ter na ta način pripovedujejo zgodbe. Interaktivne sheme je možno združevati tudi z drugimi vsebinami – besedila, fotografije, video, zvok.

V projektu “Zgodbarjenje”, ki poteka v Erasmusovem okviru, sodelujejo Pistes-Solidaires iz Francije, »die Berater« iz Avstrije, Evropska zveza geografov iz Belgije, Rinova Ltd  iz Združenega kraljestva, CESIE iz Italije in RIS dvorec Rakičan iz Slovenije.

Vir: Tell your Story in SIO, 13. 7. 2018

(Skupno 116 obiskov, 1 današnjih obiskov)