#DanZemlje vsako leto razvname dogajanje v vrtcih in šolah. Po navadi se raztegne v ves april, v katerem se otroke in mladostnike usmerja v čistilne akcije, pisanje spisov in raziskovalnih naloge, izdelovanje plakatov, varčevanje z energijo, obdelovanje šolskih vrtov in sadovnjakov in izvajanje tekmovanj.

Ker so spominski dnevi medijsko podprti so v šoli priročno motivacijsko sredstvo; o njih se govori in piše doma in v javnosti. Vrstijo se predavanja, razstave, srečanja in druge družbene dejavnosti; nastajajo tudi raznovrstna gradiva, porabna za šolsko rabo. Takšen je tudi dan Zemlje – 22. april. Namenjen je opozarjanju na varovanja okolja na Zemlji. Dogodek vsakoletno praznujejo v skoraj 200 državah.

Sporočila dneva Zemlje so večplastna. Učitelji jih lahko vežejo na vsebinsko znanje, na proceduralno znanje oziroma veščine in spretnosti ter na odnosno znanje. Slednje je še posebej pomembno, saj je malo praznikov, ki bi imeli planetarni značaj ali bi bilo njihovo sporočilo tako univerzalno, povezujoče in tudi zavezujoče.

Zato je #DanZemlje tema aprilske dejavnosti ZRSŠ, ki je poznana pod imenom #raziskovalnica. Ves muhasti mesec april lahko tvitate o njegovem 22. dnevu in dejavnostih, ki jih bo pripravila šola.

Vir: ZRSŠ, 3.4.2017

(Skupno 30 obiskov, 1 današnjih obiskov)