Junaki Slovenije so izobraževalna večigralska mobilna igra, ki se dogaja v domišljijski Sloveniji. Cilj igre je predstaviti uporabnikom igre statistične podatke o Sloveniji ter hkrati širiti med njimi prepoznavnost Statističnega urada Republike Slovenije.

Spoznaj Slovenijo, kakor je doslej še nisi

Junaki Slovenije so večigralski kviz, ki se ponaša s čudovito grafično podobo in z zanimivimi liki iz slovenske književnosti in mitologije. Gre za zabavno interaktivno igro, katere cilj je predstaviti uporabnikom igre Slovenijo in statistične podatke o Sloveniji nekoliko drugače. Igra temelji na vsebinah iz slovenske zgodovine, zemljepisa, kulture in književnosti ter na statističnih podatkih iz Eurostatovega projekta Data collection for sub-national statistics (mainly cities) (Zbiranje podatkov za podnacionalno raven – mestna naselja), ki so sicer objavljeni v Eurostatovi podatkovni bazi.

Pomagaj dr. Edvardu Valvazorju raziskovati Slovenijo

Igra se odvija v prihodnosti, kjer Dr.  Edvard Valvazor raziskuje preteklost Slovenije. Delo si olajša tako, da razvije simulacijo Slovenije. Zdaj potrebuje raziskovalce, da jih bo odposlal v eno izmed dvanajstih slovenskih regij v simulaciji. Tam bodo zanj zbirali informacije o Sloveniji. Vsak si lahko pred odhodom v simulacijo izbere za pomočnika enega od devetih slovenskih junakov, kot so Martin Krpan, Kekec, kralj Matjaž, Mojca Pokrajculja in drugi.
Raziskovalci, ki pristanejo v isti regiji, se v simulaciji potem skupaj pomerjajo v poznavanju Slovenije z raziskovalci, ki so razvrščeni v druge regije. Ob tem zbirajo surovine in jih vlagajo v razvoj skupnega mesto v simulaciji. Posamezna igra traja 7 dni, zmaga pa mesto oziroma regija, ki se v tem obdobju najbolj razvije (od prazgodovine do prihodnosti). V igro je trenutno vključenih več kot 2.000 vprašanj, ki vsebujejo samo dejstva o Sloveniji ali v zvezi z njo.

Igralec lahko igra igro Junaki Slovenije na dva načina: lahko izzove eno izmed enajstih nasprotnih regij in se z njimi bori za surovine, lahko pa se pomeri z naključnim igralcem ne glede na to, kateri regiji ta pripada. Igralec, ki zmaga v igri po drugem načinu, prejme za nagrado le goldinarje (denarno enoto) in točke za zmago.

Junaki Slovenije so na voljo za naprave z operacijskim sistemom Android in za naprave z operacijskim sistemom iOS (Apple).

Za več informacij o igri lahko obiščete tudi spletno stran junaki-slovenije.si ali Facebook stran.

(Skupno 127 obiskov, 1 današnjih obiskov)