V okviru programa Erasmus+ je objavljen javni razpis Ključni ukrep 3 – Podpora za reformo politik – Socialno vključevanje z izobraževanjem, usposabljanjem in mladimi. Z njimi bodo podprti projekti na področju izobraževanja, usposabljanja in mladih, namenjeni nadaljnjemu razvoju in razširjanju inovativnih dobrih praks, ki spadajo na področje uporabe Deklaracije o spodbujanju državljanstva in skupnih vrednot svobode, strpnosti in nediskriminacije z izobraževanjem z dne 17. marca 2015.

Upravičeni prijavitelji so javne in zasebne organizacije, ki so dejavne na področjih izobraževanja, usposabljanja in mladih, zajetih v pariški deklaraciji.

Projekt lahko prijavite do 30. maja, predlogi pa morajo biti osredotočeni predvsem na enega od naslednjih splošnih ciljev:

  1. preprečevanje nasilne radikalizacije ter spodbujanje demokratičnih vrednot, temeljnih pravic, medkulturnega razumevanja in aktivnega državljanstva;
  2. spodbujanje vključevanja prikrajšanih učencev, vključno z osebami iz migrantskih družin, ob hkratnem preprečevanju diskriminatornih praks in boju proti njim.

Vir: ACS, 24. 3. 2016

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)