Evropski center za moderne jezike (European Centre  for Modern Languages – ECML), ki deluje v Gradcu v Avstriji pod okriljem Sveta Evrope, je objavil razpis za naslednje srednjeročno programsko obdobje 2016-2019. Razpis je bil pripravljen v okviru usmeritev Sveta Evrope ter na podlagi posvetovanja z Upravnim odborom in drugimi telesi  ECML, v katerem so zastopane vse države članice, pa tudi na podlagi posvetovanja z nevladnimi organizacijami, ki delujejo na področju učenja in poučevanja jezikov ( Professional Network Forum).  Razpisane teme niso nove, saj izhajajo iz dosežkov projektov  aktualnega programa 2012-2015 in so zastavljene tako, da omogočajo različne posamične cilje in končne izdelke.  
Prijavijo se lahko: učitelji vseh jezikov, izobraževalci učiteljev in ostali strokovnjaki s področja učenja in poučevanja jezikov, pa tudi predstavniki ostalih institucij, ki jih zanima sodelovanje z Evropskim centrom za moderne jezike.
Rok prijave je 1. maj 2015. Razpisno dokumentacijo v angleškem jeziku najdete na spletnem naslovu: http://call.ecml.at/
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo v mesecu februarju organiziralo posvet na temo tega razpisa. Termin posveta bo objavljen v kratkem.
Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Bronko Straus, tel. 01 400 53 31 ali po elektronski pošti na naslov: bronka.straus@gov.si

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)