Na spletišču Kariernih centrov Univerze v Ljubljani je z dne 10. 4. 2014 objavljena novica o tem, da zbornica GZS osrednjeslovenske regije Ljubljana v sodelovanju s projektno skupino mladih kreativcev (INATRI) letos že tretjič vabi vse mlade, nadobudne kreativce, da prijavijo svoje ideje ali rešitve na razpis INATRI – ideja, invencija, inovacija.

Namen tega razpisa je motiviranje različnih skupin in posameznikov, ki se v trenutnem dokaj negostoljubnem poslovnem okolju, ki je povzročeno tudi z neugodnimi gospodarskimi razmerami, spopadajo z izzivi iskanja pravega študija (srednješolci), primerne zaposlitve (vse več mladih iskalcev zaposlitve) itd.

Številni posamezniki se odločajo med samostojnim podjetništvom in prekerno zaposlitvijo, imajo pa obilico idej ali celo invencij, ki jih ne znajo in ne zmorejo razviti ali umestiti v okolje, ki naj bi jim omogočalo delo in uspeh. V tej populaciji je veliko tudi mladih deklet, žensk, ki imajo poleg teh izzivov dostikrat pred seboj še dodatno težavo, skrb za družino, otroke in starejše člane družine (sendvič generacija).

K prijavam vabijo predvsem:

  • mlade med 15. in 29. letom,
  • odrasle med 30. in 40. letom,
  • odrasle nad 41. letom,

me glede na status (dijaki, študentje, iskalci zaposlitve, zaposleni).

Idejo lahko prijavite do 3. maja 2014.

 Več…

 

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)