UNESCO in L’Oreal tudi letos razpisujeta mednarodne štipendije Za ženske v znanosti ter nadaljujeta s spodbujanjem mednarodnega znanstvenega sodelovanja in udejstvovanja žensk v znanosti.

Štipendije v višini 40.000 ameriških dolarjev bodo v letu 2014 podeljene 15 mladim raziskovalkam, in sicer po trem iz vsake UNESCO regije.  Slovenci imamo med prejemnicami tega velikega priznanja že dve znanstvenici, in sicer biologinjo dr. Majo Zagmajster, ki je mednarodno štipendijo prejela leta 2008, ter biokemičarko z doktoratom iz organske kemije dr. Vito Majce, ki je ta izjemen uspeh dosegla lansko leto.

Prijavijo se lahko mlade raziskovalke, ki so na doktorskem ali postdoktorskem študiju in delujejo na področju znanosti o življenju, vključno z biologijo, biokemijo, biotehnologijo, agrikulturo, medicino, farmacijo ali fiziologijo. Kandidatke bodo svoje raziskovalno delo opravljale v tujini, raziskovalni projekti, ki jih prijavljajo, pa ne smejo vključevati testiranj na živalih. Prednost bodo imele raziskave, ki niso s področja kozmetike. Kandidatke ne smejo biti starejše od 35 let oziroma morajo biti rojene po 1. januarju 1979.

Več informacij o programu »For Women in Science«

Kandidatke morajo svojo prijavo oddati najpozneje do 30. maja 2013 prek spletne platforme www.fwis.fr. Dodatne informacije lahko dobite pri Barbari Urbanija; e-pošta: barbara.urbanija(at)gov.si, telefon: 01 478 47 99.

Vir: MIZŠ, 28. 3. 2013
(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)