Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil razpis štipendij za program ERASMUS za leto 2011. Na razpis se lahko prijavijo izobraževalne ustanove, ki bodo prejeta sredstva izplačevale slovenskim študentom – udeležencem Erasmus izmenjave v tujini.

Večja sprememba razpisa za leto 2011 je ta, da se bodo sedaj pri javnem skladu za sredstva prijavile neposredno izobraževalne ustanove, kjer ti študenti študirajo. S strani javnega sklada dodeljena sredstva bodo te ustanove nato izplačale študentom, s katerimi večinoma že imajo sklenjene pogodbe o Erasmus individualni mobilnosti, na podlagi katere študenti prejmejo Erasmus dotacijo iz evropskih sredstev.

Na ta način bodo študenti precej razbremenjeni glede pridobitve Erasmus štipendije. Lansko leto so morali pridobivati potrebna dokazila in poročati tako svoji instituciji kot javnemu skladu, letos pa bodo vse urejali le s svojo institucijo, ta pa naprej s skladom.

Rok prijave za institucije začne teči z dnem objave razpisa in je odprt do konca junija 2012, pričakuje pa se, da bo večina ustanov vlogo oddala že v novembru ali decembru

Razpis

Vir: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije, 18. 11. 2011

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)