Na spletišču Dijaške organizacije Slovenije je z dne 17. 1. 2014 objavljena novica o razpisu za naj dijaka/dijakinjo 2013/14:

Vabimo vas, da se pridružite projektu in določite naj dijaka in dijakinjo vaše šole. Ponudite vašim dijakom možnost sodelovanja v izboru. Dijaška organizacija bo nato s pomočjo komisije izbrala Naj dijaka in Naj dijakinjo v šolskem letu 2012/2013. Najboljše čakajo lepe nagrade.

Namen izbora Naj dijaka je nagraditi že aktivne dijake, ki se v prostem času ukvarjajo z mnogimi obšolskimi dejavnostmi, ki pa velikokrat ostanejo neopažene. Slovenske dijake želimo spodbuditi k aktivnem udejstvovanju v smeri, ki zanima vsakega posameznika. Na DOS menimo, da z zdravo mero tekmovalnosti pri sodelovanju v izboru Naj dijak lahko spodbudimo dijake k doseganju še boljših rezultatov in ob enem motivirati dijake, ki še niso aktivni na obšolskem področju. Postopek izbora Naj dijaka se začne na šoli. Sestavi se šolska komisija – ravnatelj in 3 dijaki, ki skupaj izberejo fanta in dekle za katera menijo, da ustreza kriterijem Naj dijaka (več v prilogi).

Omenjenima dijakoma izdajo potrdilo (datoteka priložena spodaj na strani). Dijaki morajo sami zbrati potrebna potrdila in jih poslati na DOS (Dunajska 51; s pripisom: Izbor za Naj dijaka). Osredotočijo naj se na priložene kriterije (datoteka spodaj na strani). Drugi del izbora bo opravila pet članska komisija DOS. Izmed vseh sodelujočih dijakov v izboru Naj dijak bomo izbrali naj dijaka/injo. Naj dijaka/inja, ki bo prejel/a nagrado, ki mu jo bosta svečano podelila Predsednik DOS Klemen Peran in aktualni minister za šolstvo in šport na posebni prireditvi v začetku marca na Brdu pri Kranju.

Rok za oddajo kandidature je 15. 2. 2014 (velja poštni žig), vloge bodo pregledane do 22.2. . 2014, nato bo sledil čas za dopolnitev vlog do 28. 2. 2014, vloge bodo ovrednotene do 3.3. 2014.

Celotno razpisno dokumentacijo vključno z postopkom izbora in imenovanje na šoli najdete TUKAJ.”

(Skupno 8 obiskov, 1 današnjih obiskov)