Na CNVOS so objavili razpis natečaja Društva za Združene narode za Slovenijo:

Društvo za Združene narode za Slovenijo v letu 2010 ponovno razpisuje natečaj (*.doc) za otroško zgodbo na temo milenijskih razvojnih ciljev. Zgodbe sprejemajo do 31. decembra 2010 na naslov Društvo za Združene narode, Cankarjeva 1/II, 1000 Ljubljana ali na e-mail naslov info@unaslovenia.org, s pripisom »Zgodba MRC«.

V Društvu za Združene narode za Slovenijo so si v letu 2009 v okviru milenijske kampanje zadali nalogo širjenja vesti o Milenijski deklaraciji in MRC. Povečanje splošnega zavedanja o perečih problemih, ki so vsakdanjik večine prebivalcev držav v razvoju, je prvi, a nujen, korak na poti k doseganju teh ciljev.

Na društvu se zavedajo, da je z izobraževanjem o MRC najbolje začeti že pri najmlajših, zato so se odločili izdati posebno brošuro milenijskih zgodb, s katero želijo najmlajšim na prijazen način predstaviti problematiko, ki jo MRC izpostavljajo. Besedila za milenijsko brošuro so v lanskem letu zbirali s pomočjo razpisa za milenijsko pravljico, na katerega je prispelo več kot 40 pravljic in drugih zgodb. 2. marca 2010 so v Mestni knjižnici Ljubljana – Knjižnici Šiška organizirali literarni večer milenijskih pravljic, na katerem so najboljšim pravljičarkam podelili nagrade in njihovim pravljicam tudi prisluhnili.

Letos želijo nabor pravljic in drugih zgodb še razširiti, zato se ponovno obračajo na vas, da jim s svojo domišljijo priskočite na pomoč.

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)