Letos je izbor najboljše spletne strani Netko razširjen z novo kategorijo otrokom prijazne spletne vsebine. Vabljeni učitelji in drugi posamezniki, organizacije, da do 22. 10. 2010 na spletni strani Gospodarske zbornice prijavite svoje obstoječe spletne vsebine, namenjene otrokom med 6 in 12 let.

Izbor otrokom prijazne spletne vsebine v okviru natečaja Netko je del razpisa za Evropsko nagrado odličnosti za otrokom prijazne spletne vsebine, v katerem sodeluje 14 evropskih držav. Zmagovalec nacionalnega natečaja Netko se bo avtomatično uvrstil v natečaj na evropskem nivoju. Razpis, ki letos poteka prvič, organizira Program Varnejši internet pri Evropski komisiji in mreža centrov za varnejši internet INSAFE (v Sloveniji SAFE-SI).

Kdo lahko sodeluje? Organizacije in posamezniki, stari 18 in več let: javni zavodi, posamezniki (samostojno ali v okviru institucije), nevladne organizacije, komercialni ponudniki.

Kakšne vrste vsebin lahko prijavite?
•    Vsebina, ki je objavljena na spletu in je namenjena otrokom v starostni skupini od 6 do 12 let.
•    Vsebina mora biti na voljo na spletu, takoj ko je prijavljena v natečaj.
•    Na natečaj se lahko prijavi kakršno koli vrsto vsebine, pogoj je le, da je dostopna na spletu: spletne strani, igre, izobraževalna vsebina, videi, multimedijska vsebina.
•    Vsebina mora biti dostopna v slovenskem jeziku.

Rok za prijavo je 22. 10. 2010. Več informacij na www.safe.si/netko2010, postopek prijave in celoten razpis je na voljo na netko.gzs.si/slo/razpis.

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)