V prihajajočem šolskem letu bosta vodenje in organizacija v vzgojno-izobraževalnih zavodih zaradi razširjenosti covid-19 potekala v spreminjajočih se okoliščinah. Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport RS vam je v zvezi s tem že poslalo nekaj usmeritev, vezanih na organizacijo pouka in drugih aktivnosti. V Šoli za ravnatelje se zavedajo pomena podpore v nastalih okoliščinah, zato so se odločili za novo obliko podpore ravnateljicam in ravnateljem, in sicer rednih mesečnih spletnih strokovnih razprav o vodenju.

Z njimi  želijo spodbuditi kolegialno oziroma medsebojno svetovanje kot interaktiven pristop med strokovnjaki, ki bo usmerjeno v spodbujanje reševanja problemov, izmenjavo rešitev, ki so se v praksi izkazale kot učinkovite in tudi v zmanjšanje osamljenosti v poklicu. Ravnatelje vabijo k soustvarjanju in izmenjavi izkušenj za spodbujanje in usmerjanje sodelovanja med strokovnimi delavci, kar omogoča povezanost in enotnost kolektiva ter obenem razvijanje ustvarjalnosti posameznikov.

Zaradi načina in oblike dela je število spletnih mest omejeno, zato vas prosimo, da se pravočasno prijavite za vsako izvedbo posebej.  Datumi spletnih strokovnih razprav so 21., 27. in 28. 8. 2020.

Vir in več informacij: Šola za ravnatelje, 17. 7. 2020

(Skupno 56 obiskov, 1 današnjih obiskov)