SMASH (Strojno učenje za naravoslovje in humanistiko, postdoktorski program za tuje podoktorske raziskovalce) je inovativen, medsektorski program usposabljanja za poklicni razvoj, namenjen izjemnim tujim podoktorskim raziskovalcem, ki se osredotočajo na razvoj vrhunskih aplikacij strojnega učenja za naravoslovje in humanistiko.

Cilj projekta SMASH je povezati znanstvene aplikacije najsodobnejšega strojnega učenja ali širše umetne inteligence z nekaterimi najzahtevnejšimi raziskovalnimi problemi na svetu.

SMASH išče podoktorske raziskovalce z vseh koncev sveta, ki imajo ideje za ambiciozne projekte na področju ene ali več raziskovalnih tem programa. Štipendisti SMASH bodo izboljšali svojo raziskovalno odličnost in povečali svoje poklicne možnosti, saj bodo postali člani močne, mednarodno priznane skupine, z osebnim mentorstvom, prilagojenimi programi usposabljanja in obiskom nekaterih najuglednejših institucij. Štipendijska podpora bo vključevala dodatke za bivanje, mobilnost, družino, raziskovanje in potovanja.

Prijave so odprte do 15. aprila 2023.

Vir in več informacij: Arnes, 24. 2. 2023 – Postanite štipendist SMASH in izkoristite zmogljivosti EuroHPC Vega

(Skupno 38 obiskov, 1 današnjih obiskov)