Želite izvedeti več o trenutnih trendih in razvoju mladinskega dela v različnih državah v Evropi ali na evropski ravni? Ali pa želite izvedeti več o razvitih novih in inovativnih orodij in metodah v mladinskem delu. Ter sodelovati v razmislekih in razpravah z drugimi udeleženci o novih trendih, inovacijah in razvoju na področju mladinskega dela v različnih evropskih realnostih?

Potem je udeležba na tridnevnem mednarodnem dogodku Evropska akademija o mladinskem delu (EAYW 2019) v Kranjski Gori, 21. – 24. maj 2019, skoraj nujna. Za sodelovanje se lahko prijavite na Evropskem koledarju usposabljanj in dogodkov. Rok za prijavo je 17. februar 2019.

Na dogodku bo predstavljeno 36 različnih primerov novosti, od novih orodij za boljše delo pri usposabljanju na področju mladinskega dela, novih metod dela z mladimi, zadnjih raziskav, zanimivih iniciativ lokalnih oblasti, skratka bogata bera, ki bo dala vpogled v sedanje trende razvoja mladinskega dela v Evropi.

Povabljeni gostje, ki bodo predstavili zanimive novosti oziroma nove dosežke, prihajajo iz 19 držav (Avstrija, Bolgarija, Hrvaška, Egipt, Estonija, Finska, Nemčija, Irska, Italija, Litva, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Srbija, Slovenija, Švedska, Turčija in velika Britanija).

Na samem dogodku pa je predvideno sodelovanje več kot 140 udeležencev v različnih vlogah iz še širšega kroga držav, skratka, EAYW 2019 bo tudi odlična priložnost za mreženje, morda tudi z namenom razvoja novih idej, ki bi svojo uresničitev lahko dobile tudi s podporo programa Erasmus+ v okviru možnosti, ki jih ponujajo strateška partnerstva.

Vir: MOVIT, 25. 1. 2019

(Skupno 35 obiskov, 1 današnjih obiskov)