Na spletišču za izobraževanje je dne 2. 2. 2016 objavljeno sporočilo za javnost o Razpisu za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2016/17 za javne visokošolske zavode in konc, ki je bil objavljen 1. 2. 2016

Visokošolski zavodi bodo organizirali informativne dneve 12. februarja (ob 10. in 15. uri) in 13. februarja 2016 (ob 10. uri), kjer se kandidati lahko podrobneje seznanijo z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, s poklici oziroma z delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi informacijami, ki so pomembne za odločanje o študiju.

Prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2016/17 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode bo potekal od 5. februarja do 4. marca 2016. Prijavo za vpis na želen visokošolski zavod kandidati oddajo preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Vsak kandidat lahko odda eno prijavo za vpis, kjer po prednostnem vrstnem redu izberejo največ tri študijske programe, v katere se želijo vpisati in za katere izpolnjujejo oziroma bodo do rokov izpolnjevali pogoje za vpis. Pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov, saj bo kandidat uvrščen v prvega, za katerega bo izpolnil vse pogoje. Kandidati naj zato izberejo le tiste študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala.

Če bo število prijavljenih kandidatov za vpis večje od razpisanega števila vpisnih mest, bodo univerze ter javni in koncesionirani samostojni visokošolski zavodi s soglasjem Vlade RS do konca prila 2016 sprejeli sklep o omejitvi vpisa. Rezultati izbirnega postopka za rvi prijavni rok bodo znani najkasneje do 26. julija 2016 in takrat bodo andidati po pošti prejeli sklep o rezultatu izbirnega postopka.

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)