Na spletni strani MIZŠ in v Uradnem listu RS je bil objavljen Razpis za vpis v srednješolske programe in dijaške domove za šolsko leto 2017/18.

Osnovno šolo v letošnjem šolskem letu zaključuje 17.448 učencev in učenk (lani 17.424), ki bodo lahko kandidirali na skupno 23.440 (lani 22.960) vpisnih mest na srednjih šolah.

Pomembna novost letošnjega razpisa je tudi ta, da se bodo nekateri izobraževalni programi na nekaterih šolah poleg šolske oblike poskusno izvajali tudi v vajeniški obliki. Gre za programe Mizar, ki se bo v vajeniški obliki lahko izvajal na Šolskem centru Novo mesto in na Šolskem centru Slovenj Gradec, program Kamnosek, ki se bo v taki obliki izvajal na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli Ljubljana, program Gastronomske in hotelske storitve, ki se bo lahko v vajeniški obliki izvajal na Srednji šoli Izola in na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci, ter program Oblikovalec kovin – orodjar, ki se bo v vajeniški obliki lahko izvajal na Šolskem centru Škofja Loka in Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad.

Vir in več informacij: MIZŠ, 23. 1. 2017

(Skupno 4 obiskov, 1 današnjih obiskov)