Na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo sta 11. avgusta na novinarski konferenci predstavila javna razpisa za razvoj kompetenčnih centrov, ki ga razpisuje MVZT, in za razvojne centre slovenskega gospodarstva, ki ga razpisuje MG, minister Gregor Golobič in ministrica mag. Darja Radić.

Javna razpisa sta povezana, se dopolnjujeta in se ne prekrivata, je na novinarski konferenci poudaril minister Golobič in izpostavil pomen povezovanja, če želimo biti uspešni in konkurenčni. Sredstva za javni razpis za razvoj kompetenčnih centrov je MVZT pridobilo s prerazporeditvijo evropskih sredstev. Sicer pa ministra Golobič in Radičeva ocenjujeta, da bi v tej finančni perspektivi potrebovala še od 100 do 200 milijonov evrov, če želimo zagotoviti kontinuiteto podpornega okolja in razvojna sredstva nasploh. Z razpisom za razvoj centrov slovenskega gospodarstva namreč Ministrstvo za gospodarstvo porablja še zadnje evropska sredstva, ki so mu na voljo v tej finančni perspektivi, MVZT pa je ta porabilo že lani. Zato bo za vlado jeseni pomembna preizkušnja, ko se bo odločala, kako in kam še prerazporediti tista evropska sredstva, za katera kaže, da ne bi mogla biti porabljena do predvidenega roka, je na novinarski konferenci dejal minister Gregor Golobič.

I. Javni razpis »Razvoj kompetenčnih centrov v obdobju 2010- 2013« Rok za oddajo vlog na javni razpis je v ponedeljek, 20. septembra, do 12. ure.

II. Javni razpis za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj – ESRR »RAZVOJNI CENTRI SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA« Rok za oddajo vlog: 15. 11. 2010 (odpiranje: 18. 11. 2010)

Celotna novica: MVZT, 11. 8. 2010

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)