Na spletni strani Univerze v Mariboru (http://www.uni-mb.si/podrocje.aspx?id=967) so objavlili razpisa za sofinanciranje mobilnosti zaposlenih na Univerzi v Mariboru v okviru programa Vseživljenjskega učenja – Erasmus v študijskem letu 2012/2013:

1) Razpis za sofinanciranje mobilnosti učnega osebja – STA, ki se nanaša na klasično mobilnost učnega osebja visokošolskih institucij z namenom izvajanja pedagoških obveznosti na instituciji gostiteljici v tujini.
Partnerski visokošolski zavod se mora strinjati s programom nalog, ki jih bodo opravljali gostujoči učitelji, pred začetkom obdobja mobilnosti. Naloge poučevanja morajo biti vključene v učni načrt institucije gostiteljice. Zaposleni mora opraviti na instituciji gostiteljici najmanj 5 ur pedagoških obveznosti.
Mobilnost zaposlenih mora trajati najmanj 1 delovni dan in ne več kot 6 tednov. Maksimalna višina sredstev, ki jo lahko posameznik pridobi za sofinanciranje posamezne mobilnosti na podlagi tega razpisa, ki znaša 570 EUR.
Več informacij: tukaj.

2) Razpis za sofinanciranje mobilnosti zaposlenih z namenom usposabljanja v tujini – STT, se nanaša na usposabljanje učnega in drugega osebja visokošolskih institucij.
Namen usposabljanja je prenos znanja, pridobivanje in izmenjava praktičnih izkušenj, prenos dobrih praks ter izboljšanje spretnosti in znanj za izvajanje del in nalog na delovnem mestu posameznika.
Mobilnost zaposlenih mora trajati najmanj 5 zaporednih delovnih dni in ne več kot 6 tednov. Maksimalna višina sredstev, ki jo lahko posameznik pridobi za posamezno mobilnost na podlagi tega razpisa, je 500 EUR.
Več informacij: tukaj.

Sodelujoče države v programu Vseživljenjskega učenja – Erasmus so članice EU, Hrvaška, Islandija, Liechtenstein, Norveška, Švica in Turčija.

Vir: Oddelek za raziskovalno in umetniško dejavnost, Služba za mednarodno sodelovanje in programe mobilnosti, UM, 22. 10. 2012

(Skupno 29 obiskov, 1 današnjih obiskov)