Društvo za združene narode za Slovenijo in Slovenski šolski muzej vabita na odprtje razstave »Šola – ključ za razvoj: šolarji Angole, Malavija in Gane«,ki bo potekala v ponedeljek, 22. oktobra 2012, ob 18. uri v prostorih društva na Cankarjevi 1/II v Ljubljani.

V sodelovanju s Slovenskim šolskim muzejem bo v prostorih društva na ogled razstava »Šola – ključ za razvoj: šolarji Angole, Malavija in Gane«. Razstavo so pripravili trije vodiči Slovenskega šolskega muzeja. Temelji na njihovih lastnih izkušnjah, ki so jih pridobili v okviru prostovoljnega dela v treh različnih afriških državah. Tomaž Gorenc je v okviru mednarodne salezijanske organizacije VIDES prostovoljno delo opravljal v Angoli, v mestu Benguela, kjer je v socialnem centru otroke, stare od 12 do 19 let, poučeval en mesec. Polona Koželj je v Malaviju, v državni šoli v glavnem mestu Lilongwe, tri tedne poučevala otroke, stare od 9 do 15 let, pri tem pa je sodelovala z misijonarji, ki delujejo v Don Boscovem mladinskem centru. Tina Palaić je v Gani, v mestu Tamale, pod okriljem ganske organizacije CINORG (Children In Need Organization), šestletne otroke v državnem vrtcu poučevala tri tedne.

Na odprtju bosta spregovorila mag. Stane Okoliš, direktor Slovenskega šolskega muzeja, in veleposlanik Andrej Logar, vodja Sektorja za mednarodne organizacije na Ministrstvu za zunanje zadeve, avtorji razstave bodo predstavili projekt, za popestritev pa bo poskrbljeno z recitali afriške literature ter glasbenimi vložki skupine Muzealije.

Vir: Slovenski šolski muzej

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)