Na ACS so v letu 2017 razvili nov program strokovnega usposabljanja za pridobitev  temeljnega znanja s področja presojanja in razvijanja kakovosti. Program temeljnega usposabljanja za vzpostavitev in nadgradnjo notranjega sistema kakovosti v organizaciji za izobraževanje odraslih – Mozaik kakovosti je namenjen članom komisij za kakovost, učiteljem, strokovnim delavcem in drugim zaposlenim v organizacijah za izobraževanje odraslih, ki se srečujejo z vprašanji, povezanimi s kakovostjo.

Eno od sporočil, ki jih želijo posredovati s programom usposabljanja, je, da vsakdo, ki deluje v organizaciji za izobraževanje odraslih, s svojim delom prispeva h kakovosti izobraževalnih in drugih storitev.

Program je modularno zasnovan. Vsebine modulov in druge informacije so na kratko predstavljene v članku, objavljenem v Novičkah ACS.

Upajo, da bodo v novi program uspeli pritegniti čim več učiteljev, ki poučujejo v izobraževanju odraslih, saj je to ciljna skupina, ki so jo doslej s tovrstnimi usposabljanji težje dosegli, bi jo pa želeli opolnomočiti s temeljnim znanjem s tega področja.

Prve module programa bodo pilotno izpeljali v letošnjem letu v okviru projekta ESS Strokovna podpora področju razvoja temeljnih kompetenc odraslih 2016–2022. Če vas zanima udeležba, jim pišite (E: jasmina.oresnik.cunja@acs.si).

Vir: ACS, 15. 2. 2018

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)