Vabljeni na regijsko usposabljanje »Le z drugimi smo« v Maribor 1. in 2. februarja 2019.

Izvajali bomo seminarje: 1) Živeti raznolikost: vključevanje priseljencev, slovenščina in medkulturni dialog, koordinatorka dr. Marijanca Ajša Vižintin; 2) Ničelna toleranca do nasilja: izzivi in težave, koordinatorka mag. Sabina Autor, 3) Spoštljiva komunikacija in reševanje konfliktov, koordinatorka dr. Alenka Gril; 4) Izzivi sodobne družbe v šoli in vrtcu, koordinatorka dr. Alenka Gril; 5) Medkulturni odnosi in integracija, koordinatorka dr. Mirjam Milharčič Hladnik.

Program

Ena od udeleženk je o seminarju “Živimo raznolikost: vključevanje priseljencev, slovenščina in medkulturni dialog” zapisala: “Izvedela sem veliko novega, veliko zadev/stvari je bilo predstavljeno na nov, drugačen, izviren, zanimiv, predvsem pa uporaben način. Mnogo idej za delo z učenci je bilo posredovano in prikazano, resničnih pripovedi in izkušenj. In vse je uporabno oz. lahko uporabimo pri svojem delu. Iskrena hvala” (Krško, 18. in 19. 5. 2017).

Če želite, da pridemo v šolskem letu 2018/19 tudi v vaš kolektiv (v vrtec, osnovno ali srednjo šolo, v dijaški dom, glasbeno šolo ali na ljudsko univerzo), jim pišite na info@lezdrugimismo.si.

Naslednji dve usposabljanji »Le z drugimi smo« bosta v Ljubljani (5. in 6. april 2019 ter 17. in 18. maj 2019).

Več informacij o seminarjih najdete na spletni strani https://lezdrugimismo.si/, prijava je obvezna v Katisu (https://lim3.mss.edus.si/Katis/Uvodna.aspx). Program »Le z drugimi smo« izvajata ZRC SAZU in Pedagoški inštitut v sodelovanju z zunanjimi sodelavkami, sodelavci. Program financirata MIZŠ in Evropski socialni sklad, zato je BREZPLAČEN.

Koordinatorka programa Le z drugimi smo (2016–2021)
Dr. Marijanca Ajša Vižintin, ZRC SAZU, ISIM

(Skupno 54 obiskov, 1 današnjih obiskov)