Med 16. in 17. decembrom bo v City hotelu v Ljubljani (Dalmatinova 15) potekal regionalni seminar o prenovi poučevanja zgodovine v Jugovzhodni Evropi. Seminar organizira Svet Evrope in njegov Center Sever-Jug v sodelovanju s pobudo Organizacije združenih narodov »Zavezništvo civilizacij« in Ministrstvom za šolstvo in šport Republike Slovenije. Program (doc).

 

Seminar bo potekal v okviru regionalne strategije za medkulturni dialog in sodelovanje v Jugovzhodni Evropi, in ustreznega akcijskega načrta, ki med drugim načrtuje dejavnosti tudi na področju poučevanja zgodovine, saj le-ta lahko veliko prispeva k medsebojnemu razumevanju, strpnosti in spravi.

 

Namen seminarja je seznanitev z novostmi in izmenjava izkušenj na področju pouka zgodovine v posameznih državah JV Evrope, tako glede kurikula in didaktike kot izobraževanja učiteljev. Predstavljeni bodo tudi obstoječi in načrtovani regionalni projekti. Seminarja se bo udeležilo okrog 50 strokovnjakov za pouk zgodovine in držav JV Evrope in predstavnikov nevladnih organizacij, aktivnih na tem področju. Uvodni nagovor je v četrtek, 16. decembra ob 9.30 uri, imel minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič.

Vir: MŠŠ, 16. 12. 2010

(Skupno 30 obiskov, 1 današnjih obiskov)