Na spletni strani e-Twinning so dne 25. 5. 2013 objavljeni rezultati ankete, ki so razkrili navdušenje za eTwinning Plus.

Marca in aprila so na eTwinningu anketirali več kot 2.000 učiteljev, da bi izvedeli, v kolikšni meri so zainteresirani za delo z novimi državami eTwinning Plus.

eTwinning Plus je širitev eTwinninga na Armenijo, Azerbajdžan, Gruzijo, Moldavijo, Tunizijo in Ukrajino.  Od začetka njegovega delovanja, 4. marca 2013, se je s pomočjo eTwinning Plus v obstoječo eTwinning skupnost vključilo več kot 400 učiteljev in 175 šol.

V anketi, ki je bila izvedena preko Namizja eTwinning, je sodelovalo 2.147 učiteljev, od tega 115 iz držav eTwinning Plus, ki pa kljub veliko manjšemu številu predstavljajo več kot 25 % od vseh učiteljev, ki so prijavljeni v eTwinning Plus.

Rezultati obeh anket:

Vprašanje (ki je bilo zastavljeno učiteljem eTwinning): Ali veste, da je začel delovati eTwinning Plus?

Skoraj dve tretjini (62%) eTwinning učiteljev, ki so sodelovali v anketi, je vedelo, da je začel poskusno delovati eTwinning Plus.

alt

Vprašanje (ki je bilo tudi zastavljeno učiteljem eTwinning): Ali ste zainteresirani za sodelovanje s partnersko šolo iz Armenije, Azerbajdžana, Gruzije, Moldavije, Tunizije ali Ukrajine?

78 % sodelujočih je odgovorilo, da so zainteresirani za sodelovanje s partnersko šolo iz ene od teh držav.

alt

Vprašanje (ki je bilo zastavljeno učiteljem eTwinning Plus): S katerimi eTwinning državami bi želeli sodelovati?

Sodelujoči so pokazali zanimanje za sodelovanje z vsemi triintridesetimi državami eTwinning, kot tudi s šolami iz drugih držav eTwinning Plus, vendar pa so bile najbolj priljubljene možnosti Velika Britanija (56% sodelujočih), Francija (41%) in Nemčija (40%).

Vprašanje (ki je bilo zastavljeno učiteljem eTwinning): Ali ste doslej že kdaj sodelovali s šolami iz omenjenih drugih držav?

Le 10 % od 2.147 učiteljev, ki so sodelovali v anketi, je imelo kakršnekoli poprejšnje izkušnje s šolami iz držav eTwinning Plus.

alt

Ko smo jim zastavili podobno vprašanje (Ali ste do sedaj že kdaj sodelovali s šolo iz druge države?), je 28% vseh, ki sodelujejo v eTwinningu Plus odvrnilo, da so že sodelovali s šolo iz druge države preden so se pridružili eTwinningu Plus.

alt

Vprašanje (ki je bilo zastavljeno le učiteljem eTwinning Plus): Ali bi želeli kot glavni sporazumevalni jezik v svojem projektu uporabljati ruščino?

alt

29 % tistih, ki sodelujejo v eTwinningu Plus, je odvrnilo, da bi v svojem projektu želeli uporabljati ruščino kot glavni sporazumevalni jezik.

To je za eTwinning Plus vzpodbuden začetek, saj je na obeh straneh zelo očitno izražena želja, da bi kljub pomanjkanju poprejšnjih izkušenj oziroma stikov poiskali partnerje in vzpostavili sodelovanje med državami eTwinning in šolami iz Armenije, Azerbajdžana, Gruzije, Moldavije, Tunizije in Ukrajine. 

 

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)