Na MVZT je bila 10. novembra novinarska konferenca, na kateri so minister Gregor Golobič, direktorica Direktorata za znanost dr. Jana Kolar in vodja sektorja za strukturne sklade v Direktoratu za znanost mag. Urban Krajcar, predstavili rezultate javnega razpisa za razvoj kompetenčnih centrov v obdobju 2010-2013.

V Uradnem listu RS in na spletnih straneh Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo je bil 6. avgusta objavljen Javni razpis za razvoj kompetenčnih centrov v obdobju 2010-2013. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izvajanja celovitih programov kompetenčnih centrov, ki vključujejo:

  • upravljanje in razvoj kompetenčnega centra ter
  • izvajanje skupnih razvojno-raziskovalnih projektov, industrijskih raziskav in eksperimentalnega razvoja, usmerjenih v razvoj novih tehnoloških rešitev ter novih produktov, storitev in procesov.

Na razpis je prispelo 22 vlog, od tega je bilo 16 nepopolnih, ki so bile pozvane k dopolnitvam. Od vseh vlog je bila 1 zavržena (ni bila dopolnjena v skladu s pozivom za dopolnitev) in 3 zavrnjene zaradi neizpolnjevanja razpisnih kriterijev. Od preostalih 18 vlog je bilo 6 vlog izločenih po ocenjevanju merila relevance. Vseh pozitivno ocenjenih vlog je 12, izbranih za sofinanciranje je 7.

Celotne informacije: MVZT, 10. 11. 2010

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)