Na spletišču ministrstva za izobraževanje je z dne 3. 2. 2016 objavljena novica o uspehu slovenskih prijaviteljev na razpisu Evropske komisije WIDESPREAD-2014-1 TEAMING, za vzpostavitev centrov odličnosti, v okviru tematske prioritete »Spreading excellence and widening participation«:

V petek, 30. 1. 2015 je Evropska komisija objavila rezultate prve faze razpisa WIDESPREAD-2014-1 TEAMING, v okviru katere bo izbranim prijaviteljem v naslednjih 12 mesecih sofinancirala pripravo poslovnega načrta za vzpostavitev centra odličnosti.

Med 31 izbranimi predlogi sta bila uspešna dva slovenska predloga in sicer Univerza v Ljubljani (Medicinska fakulteta) s predlogom: Center za translacijsko medicino (ARTEMIDA), v sodelovanju z inštitutom Karolinska (Švedska) in EMBL-EBI (Združeno kraljestvo) in Univerza na Primorskem s predlogom: Ceter odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja (InnoRenew CoE), v sodelovanju z inštitutom Fraunhofer (Nemčija).

Izbranim prijaviteljem iskreno čestitamo!

Več na spletni strani Evropske komisije.

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)