Izvajalska agencija je objavila rezultate razpisa programa Evropa za državljane za Sklop 1 Evropski spomin in Sklop 2 Državljanska udeležba in demokratično delovanje.

V razpisnem roku 1. 3. 2017 so skupaj prejeli 1272 prijav, od tega 30 prijav iz Slovenije. Na evropski ravni je bilo odobrenih 215 projektov.
Za ukrep pobratenja mest je Izvajalska agencija prejela 482 prijav in jih odobrila 134, med njimi 5 iz Slovenije. Iz Slovenije so bili uspešni Koroška galerija likovnih umetnosti, Občina Bled in Ljudska univerza Ptuj. 18 organizacij iz Slovenije pa bo sodelovalo v programu kot partnerske organizacije.
Za ukrep mreže mest je na razpis prispelo 143 prijav (3 iz Slovenije). Čestitajo Razvojno informacijskemu centru Slovenska Bistrica, ki je en izmed 17 izbranih projektov. Kot partnerji sodeluje v izbranih projektih še 9 slovenskih organizacij.
Združenje slovensko panevropsko gibanje je bilo uspešno med Projekti civilne družbe. V 25 sprejetih projektih sodeluje še 6 slovenskih partnerjev.
Med projekti evropskega spomina sta bila sprejeta dva slovenska projekta, in sicer nosilcev Beletrina – Zavod za založniško dejavnost in Društva za Evropsko zavest. Poleg tega v 39 odobrenih projektih sodeluje še 6 partnerskih organizacij iz Slovenije.

Vabljeni ste, da jih o aktivnostih znotraj projekta sproti obveščate in skupaj pripomorete k še večji vidnosti programa.

Izbranim projektom iz Slovenije iskreno čestitajo in jim želijo uspešno izvajanje projektov!

Vse tiste, ki šele razmišljate o prijavi projektov v okviru EZD obveščajo, da je že odprt razpis za prijavo na Ukrepa Pobratenje mest in mreže mest, rok za oddajo prijav  je 1. 9. 2017.

Za vse, ki se pripravljate na oddajo prijave, so pripravili skupinsko svetovanje z izkušeno prijaviteljico gospo Barbaro Možina.
Delavnico bodo izvedli v prostorih CMEPIUS-a (Ob železnici 30a, Ljubljana), in sicer v torek, 22. avgusta 2017 ob 10. uri. Na svetovanje ste vabljeni potencialni prijavitelji z že izdelano projektno idejo in osnutkom prijavnice.

Prijave sprejemamo tukaj.

Vir: CMEPIUS, julij 2017

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)