Na pobudo priznanega psihologa in predavatelja dr. Kristijana Muska Lešnika so v torek, 28. marca, na OŠ Brezovica pri Ljubljani uradno začeli s projektom “Skupaj smo večji”. Otroci in mladostniki iz vse Slovenije bodo do maja ustvarjali največjo sestavljeno risbo na svetu in jo prijavili za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Namen projekta je krepiti ustvarjalnost, kreativnost, solidarnost in medgeneracijsko sodelovanje.

Otroci in mladostniki iz slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol, pa tudi odrasli, ki jim bodo pri tem pomagali, bodo risali človeka (sebe ali nekoga, ki jim je pri srcu). V velik mozaik lahko namesto risbe prispevajo odtis svoje dlani.

Pri projektu sodelujeo tudi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Cilj projekta je otrokom in mladostnikom dati izkušnjo, da lahko v življenju uresničijo pomembne in velike cilje. Želijo jim omogočiti spoznanje, da lahko s sodelovanjem ustvarijo in dosežejo veliko več, kot vsak sam. Obenem pa želijo povabiti tudi ostale, starše, skrbnike, učitelje, mentorje, da otrokom in mladostnikom pomagajo pri ustvarjanju risb.

Odtisa dlani sta k največji risbi prispevala tudi podpornika projekta, ministrica dr. Maja Makovec Brenčič in predsednik Vlade RS, dr. Miro Cerar. Ministrica je ob tem dejala, da je k projektu pristopila z velikim veseljem, saj ima močno sporočilnost. “Projekt naj nas vse skupaj poveže in spodbudi, da skupaj ustvarimo največjo sliko sveta in da ljudem pokažemo, da znamo in zmoremo stopiti skupaj ter da Slovence zaznamujeta tudi kolegialnost in ustvarjalnost,” je dejala ministrica in vse zbrane povabila, da tudi oni sodelujejo s svojo risbo prijateljstva.

Prispevke lahko posredujete do 15. maja. Navodila, kako sodelovati, bodo organizatorji kmalu objavili.

Vir: MIZŠ, 28. 3. 2017

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)