V ponedeljek, 28. 3. je bil v prostorih Si.mobila, d. d., v Ljubljani uspešno zaključen in predstavljen prvi Zaposlitveni izziv. Projekt je novost v slovenskem prostoru in je namenjen spodbujanju zaposlovanja brezposelnih pri najboljših zaposlovalcih po izboru medijsko-raziskovalnega projekta Zlata nit.

Projekt Zaposlitveni izziv prinaša nove priložnosti za zaposlitev pri najboljših zaposlovalcih vsem tistim, ki so ostali brez dela in so prijavljeni med brezposelnimi pri Zavodu. Najboljšim zaposlovalcem pa omogoča pridobitev novih kakovostnih sodelavcev, ki so dosegli najvišje ocene med vsemi kandidati pri reševanju problemske naloge na določenem delovnem področju.

Zmagovalec prvega Zaposlitvenega izziva je Uroš Meden, univerzitetni dipl. inž. elektrotehnike, ki je pri reševanju problemske naloge po oceni petčlanske strokovne komisije dosegel najvišje število točk. Komisija je ocenjevala kandidate po vnaprej opredeljenih strokovnih merilih. Zmagovalca za nagrado čaka zaposlitev na področju radijskega omrežja in optimizacije za najmanj eno leto v podjetju Si.mobil. Poleg tega je komisija med odličnimi štirimi finalisti izbrala še enega kandidata, ki ga bo družba Simobil zaposlila v prihodnjem mesecu: to je Milan Lazarevič, inženir telekomunikacij, ki bo svoje delo opravljal kot specialist za prenosno omrežje.

Več o dogodku: ZRSZ, 28. 3. 2011 in MDDSZ, 25. 3. 2011

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)