Šolsko leto se je že pred časom izteklo in učenci ter dijaki so že globoko zakorakali v poletje polno dogodivščin. Uporabi tehnologije mladi poleti namenijo veliko časa, zato so na Točki osveščanja o varni rabi interneta in novih tehnologij Safe.si, ki deluje v sklopu Fakultete za družbene vede, pripravili nekaj nasvetov za varno uporabo mobilnih telefonov, interneta in računalnikov med počitnicami. Na ta način želijo ponovno spomniti mlade in njihove starše na pasti in tveganja, s katerimi se vsakodnevno srečujejo.

V sporočilu za javnost pišejo, da uporabniki interneta, ne glede na to, ali uporabljamo družabna omrežja, obiskujemo različne spletne strani ali pa se zabavamo z različnimi aplikacijami na mobilnih telefonih, smo izpostavljeni številnim tveganjem in pastem. Otroci in najstniki, ki jim manjka življenjskih izkušenj, so še veliko bolj na udaru in hitreje ter pogosteje podležejo tveganjem. Zato je ključnega pomena, da jim starši nudijo pomoč in oporo, tako da spremljajo, kaj na internetu in mobilnih telefonih počnejo, se o tem z njimi pogovarjajo in jih opozarjajo na posamezna tveganja.

Izpostavljajo naslednja področja: Fotografije in video posnetki, Varovanje zasebnosti, Stiki z neznanci, Prekomerna raba interneta, računalnikov in mobilnih naprav.

Preberite tudi: Poletne počitnice brez slabe volje zaradi interneta

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)