Safe.si učitelje in učiteljice v okviru projekta TRACeD vabi na brezplačno usposabljanje o spletnem nasilju nad dekleti, ki bo potekalo 13. februarja 2023 od 9.00 do 15.00 v Veliki dvorani na Fakulteti za družbene vede.

Prijava na dogodek: https://www.1ka.si/TRACeD-ucitelji

Spoznali boste oblike spletnega nasilja zaradi spola, kako ga uspešno in pravočasno prepoznavati pri mladih, kakšne so njegove posledice, kako ga preprečevati, o njem osveščati ter kako se s pojavom učinkovito spoprijemati v šolah v praksi. Preizkusili boste interaktivna orodja za delo v razredu z učenci in učenkami na te teme. Predstavljeni bodo tudi rezultati raziskav s področja spletnega nasilja, spolnega spletnega nasilja in spletnega nasilja zaradi spola, med drugim tudi najnovejši izsledki kvalitativne raziskave med deklicami, mladostnicami, študentkami, stroko, starši ter učitelji, ki smo jo lanskega maja v okviru tega projekta opravili v Sloveniji.

Udeleženim bodo izdali tudi potrdila o usposabljanju v trajanju 8 pedagoških ur.

Usposabljanje organiziramo v okviru mednarodnega projekta TRACeD, ki ga sofinancira Evropska unija, Fakulteta za družbene vede Univerza v Ljubljani pa v njem sodeluje v partnerstvu z več organizacijami iz Italije, Grčije in Cipra.

Vir in več informacij: Safe.si, 18. 1. 2023

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)