Tudi v februarju 2017 v točki osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI pripravljajo praznovanja ob osrednjem letnem dogodku – Dnevu varne rabe interneta (7. 2. 2017). Slogan letošnjega dneva na mednarodni ravni je Skupaj spremenimo internet na bolje. V Sloveniji bomo v luči tega pozornost namenili predvsem vprašanju kulturnega vedenja v komunikacijah prek spleta, spletni etiki in prijaznosti do drugih uporabnikov interneta. Vsak sam lahko s kulturnim in etičnim vedenjem naredi ogromen korak k spreminjanju interneta na bolje.

  • Šole, pridružite se online debati s Hipster Bedancem KULturni na internetu: 6. februarja ob 11.00 vabijo vse slovenske osnovne šole, da se prek Arnes Video portala v živo pridružijo online dogodku za učence 3. triade: debati s Hipster Bedancem o kulturi na internetu. Prijavni obrazec>>
  • Registirajte se in pridobite online paket aktivnosti za delo v razredu: Učitelje vabijo, da na šoli v februarju sami organizirajo svoj dogodek: učno ali razredno uro, tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, ki obravnava problematiko kulturne in odgovorne rabe interneta in mobilni naprav. V pomoč pripravljajo online paket gradiv.

Vir in več informacij: SAFE-SI, februar 2017

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)