Center za varnejši internet SAFE-SI vabi šole in učitelje, da se pridružijo praznovanju in aktivnostim ob dnevu varne rabe interneta, ki bodo potekale tekom celotnega meseca februarja.

Za šole so pripravili paket različnih delavnic, predstavitev in aktivnosti za delo v razredu z učenci, ki ga pridobite tako, da se registrirate na njihovi spletni strani. Prejeli boste dostop do online paketa aktivnosti in do simpatične pasice oz. spletnega bannerja za objavo na šolski spletni strani. Poleg tega vas bodo zabeležil kot podpornika Dneva varne rabe interneta in vas vključili v interaktivni zemljevid vseh šol, ki bodo praznovale ta dan.

Dan varne rabe interneta bo 8. februarja 2011. Glavni namen tega posebnega dne je promocija varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih telefonov med otroki in mladostniki. V Centru za varnejši internet SAFE-SI bodo osrednjo pozornost posvetili življenju mladih v virtualnem okolju. Dandanes mladi preživijo znaten del svojega prostega časa na internetu ob igranju iger ali pa so aktivni na različnih družabnih omrežjih. Glavni poudarek bomo namenili kritični in odgovorni uporabi interneta, predvsem pri igranju spletnih in računalniških iger ter pri uporabi družabnih omrežij. Mlade želijo opozoriti, da je internet več kot igra ter da imajo naša dejanja v spletu posledice tudi v resničnem življenju, zato je potrebno prevzeti odgovornost za svoja početja na internetu.

Več informacij na www.safe.si/ucitelji.

(Skupno 33 obiskov, 1 današnjih obiskov)