Železničarsko športno društvo Maribor med 13. in 22. majem 2011 organizira Sedmi Festival športa in zabave – Športna pomlad 2011. Festival bodo v petek, 13. maja 2011, ob 19. uri odprli s tradicionalno košarkarsko tekmo med ekipama vlade in državnega zbora na eni strani ter ekipo gospodarstvenikov na drugi, ki se bo odvila v mariborski dvorani Tabor.

Dogajanje deset dnevnega festivala bo letos prineslo kar 130 dogodkov, ki se bodo odvijali v vseh mariborskih športnih objektih, v samem centru mesta, v Športnem parku Ruše in na atletskem stadionu Ptuj. Organizatorji na prireditvi pričakujejo od 30.000 do 35.000 sodelujočih in obiskovalcev.

Športna pomlad se iz leta v leto dograjuje po vsebinski, programski in prostorski dimenziji. V letošnjo prireditev se zraven lanskih dogodkov in aktivnosti vključuje še povsem nov programski del. Izpeljali smo kar nekaj nočnih turnirjev ter za najmlajše še dopolnili program za znanim Umkom. Na sami Športni pomladi bo tako možno spoznati kar 25 različnih športnih panog, pester pa bo tudi zabavno glasbeni in otroški program.

Vir: MŠŠ, 10. 5. 2011

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)