Na Fakulteti za družbene vede je, 20. 9. 2017, ob 10. obletnici projekta Spletno oko potekal sedmi posvet E-zlorabe otrok: včeraj, danes, jutri.

Posvet je potekal v organizaciji koordinatorjev projekta Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije na Fakulteti za družbene vede v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije Generalne policijske uprave RS in Združenjem za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Glavni namen posveta je bil, da se na enem mestu združi znanje in izkušnje vseh, ki se pri svojem delu srečujejo s problematiko zlorab otrok na internetu in s tem omogočiti čim bolj učinkovito obravnavo tovrstnih zlorab in inkriminiranih internetnih vsebin. Ta namen organizatorji posveta zasledujejo z izobraževanjem ključnih akterjev, ki se srečujejo s to problematiko, ter z ustvarjanjem možnosti za vzpostavitev sodelovanja različnih organizacij. Pri tem imajo v mislih predvsem sodelovanje vladnega in nevladnega sektorja ter internetne industrije.

Posebnost tega posveta je tudi, da vsako leto povabijo strokovnjake iz tujine, s čimer omogočijo slušateljem, da se seznanijo s tujo prakso na tem področju.

Informacije za javnost o rezultatih in učinkih 10-letnega delovanja najdete na tej strani.

 

(Skupno 36 obiskov, 1 današnjih obiskov)